Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

''

Geschreven, Getekend en Gedrukt
@ KOPERGIETERY (Gent)

 

Van 19 tem 27 februari viert KOPERGIETERY met FESTIVAL DIGITAL de langverwachte komst van hun Mediatafel*, het begin van een nieuwe digitale laag op de werkingen van Kopergietery. Gedurende 5 maanden werkten de 154 kinderen en jongeren uit de Theater- en Rabotateliers in 13 groepen rond feit en fictie binnen een multimediale context. De diverse en verrassende afrondingen worden doorheen het festival getoond. Tussen de toonmomenten door nemen nieuwe mediacuratoren en artiesten plaats in de verschillende ruimtes van de Kopergietery. Zij presenteren vernieuwend digitaal werk of geven workshops. Graag bieden wij (vzw Kunst en Stichting IJsberg vzw) op dit festival met GGGeen tegengewicht voor de snelheid en overvloed van deze digitale tijden. We gaan op zoek naar de traagheid van het geschreven woord en de rust van papier als fysiek antwoord op het digitale. 

 
Deze ambachtelijke workshop (gegeven door Casimir Franken en Elise Verstraete) is er voor iedereen die houdt van schrijfsels, woorden en drukwerk op de oude manier. Omdat we zot zijn van woorden, zinnen, beelden en boeiende verhalen. Omdat we zot zijn van de materie, van inkt, van papier en het ambacht en omdat we die zotheid graag willen delen. Ook met jou.

 

PRAKTISCH

zaterdag 20 februari om 14u
zondag 21 februari om 11u en om 15u
duur: +/- 2,5 uur
max. 15 deelnemers
prijs: 15 euro

Inschrijven kan via info@kopergietery.be
of 09 233 70 00


(*) De MEDIATAFEL is een grote digitale tafel met touchscreen waar kinderen en jongeren dieper in kunnen gaan op de beleving van het theater. Een multifunctionele tafel waar leren, spelen en ontdekken centraal staan. Theater 3.0, daar wil KOPERGIETERY voor gaan. Deze digitale wending wordt de komende jaren onderzocht, verder ontwikkeld en geïmplementeerd in alle geledingen van het huis. Met de steun van meer dan 130 mensen/organisaties werd de aankoop van de Mediatafel mogelijk gemaakt.

development by DigitalMind