Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

Al sinds enkele jaren staat Stichting IJsberg tijdens Kunstenfestival Watou in voor de organisatie van Zomerzinnen. Deze evenementen op weekend en feestdagen zijn gratis toegankelijk voor de bezoekers van het Kunstenfestival en slaan een brug naar verschillende kunstdisciplines.

Maar ook buiten de zomer brengt Stichting IJsberg als literaire organisatie boeiende en verfrissende activiteiten, steeds taal en beeld als rode draad. Gepassioneerd door boeken en boekenmakers maar met nadruk op discipline-overschrijdende beleving wil de stichting met haar projecten waar en hoe dan ook altijd verhalen vertellen. Dat doet ze door het organiseren van exclusieve programma’s rond schrijvers, dichters en illustratoren, maar ook in de vorm van filmvertoningen, theatervoorstellingen, expo’s, lezingen, literaire diners, muziek, schrijf- en leesclubs of teken- en drukateliers.

Van september 2018 tot begin december 2018 organiseerde Stichting IJsberg op vraag van Stad Damme de allereerste editie van Stadsfestival Damme. In de boeiende mix van verzamelde verhalen speelden tijdens dit festival de kracht van het woord en de macht van het beeld de hoofdrollen. Met Winterzinnen konden bezoekers van het Stadsfestival net zoals tijdens Kunstenfestival Watou op weekenddagen kiezen uit een gevarieerd aanbod aan intieme evenementen.  Omdat de grensoverschrijdende combinatie van onder andere literatuur, beeldende kunst, fotografie, muziek, filosofie, natuur en gastronomie werd gesmaakt, werd de afspraak met de stad omgezet in een samenwerking op langere termijn. Zo wordt Stadsfestival Damme een jaarlijks een belevingsfestival voor jong en oud.
Samen met de start van de allereerste editie van het stadsfestival opende Stichting IJsberg in Damme ook een nieuwe vaste stek: IJsberg. In de heringerichte site van de oude school werd er (een) plaats voor kunst en literatuur, voor ontmoeting en beleving. Met een leescafé, een boekshop en een polyvalente expo-ruimte biedt IJsberg er haar bezoekers graag tijd, geheel in lijn met het motto van de stad (Damme geeft tijd). Of je er nu langskomt met vrienden, alleen of met je gezin, je kan er steeds terecht voor wat rust of enkele kleine ontdekkingen.

IJsberg
Burgstraat 5
8340 Damme

openingsuren

weekends, feestdagen en schoolvakanties (woensdag tem zondag)

van 11u tot 18u

opgelet: tijdens het openingsweekend van Kunstenfestival Watou (29 en 30 juni) zal IJsberg uitzonderlijk gesloten zijn

info@stichtingijsberg.be

www.stichtingijsberg.be

volg ons ook op facebook en instagram


development by DigitalMind