Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

Het eerste IJSBERG project lieten we intussen al op jullie los. We blikken hier graag even terug op de geslaagde eerste editie van onze jaarlijkse voor- en najaarstentoonstelling IJSBERG in het Festivalhuis in Watou.

IJSBERG#1 kleiner


Voor IJSBERG#1 palmde illustratorenkoppel Toon Delanote en Charlotte Peys het Festivalhuis in met bestaand werk en nieuwe illustraties. Elk in geheel eigen stijl, maar ook samen, toonden ze hoe hun werk groeit en wat hen inspireert. IJSBERG#1 werd een expo die deed zien, denken én voelen.

Toon en Charlotte namen ondertussen afscheid van het Festivalhuis dat tijdens IJSBERG#1 drie weekends lang hun tweede thuis werd. Samen met hen bedanken we iedereen die hen een bezoek bracht in Watou. Voor wie ook graag thuis nog wil kunnen genieten van hun talent maakten zij tijdens IJSBERG#1 samen een gelimiteerde editie: Wat Blijft Komt Nooit Terug. Slechts 30 exemplaren, gesigneerd en genummerd. 

''

DE KUNSTENAARS

Toon Delanote (°1987) behaalde in 2009 een master in de beeldende kunsten aan School of Arts (KASK) in Gent en ontving daarbij de prijs Laureaat Legaat Charles Deleu. Hij is een illustrator met veel voeling en oog voor grafisch ontwerp en typografie en tracht beelden steeds te herleiden tot het essentiële. Zijn werk kenmerkt zich dan ook door een pure, realistische en eerlijke beeldtaal. Toon laat zich vooral inspireren door kleine, persoonlijke verhalen en dagelijkse observaties, maar ook fotografie, film en muziek hebben een invloed op zijn werk.

Ook Charlotte Peys (°1987) behaalde haar master in de beeldende kunsten aan School of Arts (KASK) in Gent, maar pas nadat ze haar opleiding in de Cultuurwetenschappen afwerkte. Die vooropleiding wordt gereflecteerd in de wijze waarop ze te werk gaat bij het maken van haar tekeningen. Charlotte illustreert om te onthouden, te verzamelen, te vertellen, te ordenen en te onderzoeken. Kennisgebieden als antropologie, sociologie, geschiedenis en filosofie beïnvloeden haar illustraties, die ze steeds baseert op observatie, onderzoek en haar persoonlijke blik op de wereld.

''

''

''

''

''

''

 

Meer informatie en foto's van deze expo vindt u op onze facebookpagina.

development by DigitalMind