Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

''

Wie nog op zoek is naar een catalogus van Kunstenfestival Watou 2014, heeft dit jaar geluk! Ze is namelijk voor het eerst ook te verkrijgen in de boekhandel, meer bepaald in de Confituur-boekhandel. Confituur, dat is een kleurrijk verbond van onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen en de gedroomde - zij het liefst tijdelijke- thuis voor onze catalogi. Meer informatie en een lijst van adressen vindt u hier. Veel leesplezier!

''

''
''
Wim Helsen


We sloten deze editie van het Kunstefestival in stijl af met een voorstelling door Wim Helsen

''
'' 

Steffie Van Cauter 

Steffie Van Cauter bracht vandaag een bijzondere muzikale voorstelling.

''
''
 

Bijzonder bezoek vandaag in ons zomeratelier op het Kunstenfestival Watou: de kersverse minister van cultuur, Sven Gatz kwam een beeldje maken.

''
''
''
''
''
''

Sven Gatz, onze kersvers minister van cultuur, bracht vandaag een bezoek aan het Kunstenfetsival.


''
''
''
''
''
''
''
''
''
''
''


Er wordt hier vandaag hard gewerkt aan de laatste editie van onze Muur. Het eindresultaat van Randall Casaer en Wim Helsen is vanaf morgen te bewonderen op het Kunstenfestival.

''
''

Fans of Flanders

Het resultaat van de opnames voor Fans of Flanders vorige week op het Kunstenfestival is nu te bezichtigen op hun website!

''
''

De Muur: Bart Moeyaert & Gerda Dendooven


Alweer een geweldige editie van De Muur vorige week. Bart Moeyaert liet zijn ongepubliceerde 'Kop en bord' voor het eerst los op het publiek. Gerda Dendooven zorgde voor prachtige illustraties bij het gedicht. 

''
''
''
''
 

Dirk Clement en Katrien 't Jonck


Op zondag 24 augustus kreeg het Kunstenfestival Watou een recordaantal bezoekers over de vloer. Dirk Clement en Katrien 't Jonck brachten voor een deel van hen een theatervoorstelling over verlies, herinneringen en verwerking.

''''
''
©Foto Toon

Bart Moeyaert en Tijs Delbeke

Op zaterdag 23 augustus zorgden Bart Moeyaert en Tijs Delbeke voor een zeer intense voorstelling.

''
''

WEDSTRIJD!

Wij krijgen regelmatig foto's doorgestuurd die mensen tijdens hun bezoek aan het Kunstenfestival maakten. Vaak zorgen deze foto's hier op zijn minst voor een glimlach. Zoals bijvoorbeeld deze foto van Eddy Verloes. Daarom besloten wij om ook dit jaar terug een foto-wedstrijd te organiseren. Stuur je foto's (of een link naar je foto's) voor 15 september door naar wedstrijd@kunstenfestivalwatou.be en wie weet word jij wel de nieuwe huisfotograaf voor editie 2015. De winnaar krijgt een W15 pas en een arrangement.

''

De Muur: Gie Bogaert, Charlotte Peys & Toon Delanote

Vorige week kwamen Charlotte Peys / Illustration en Toon Delanote onze Muur een flinke boost geven met prachtige illustraties bij een tekst van Gie Bogaert, waarvoor veel dank! Deze week is het aan Gerda Dendooven en Bart Moeyaert, dat wordt alweer spannend!

''
''
''
'' 

Voor wie het filmpje over ons kunstenfestival nog niet zag op Focus & WTV: Te bekijken op onze facebookpagina!

campagnebeeld W14 470px

Gie Bogaert

Gie Bogaert sloot afgelopen zondag het verlengde weekend in stijl af met zijn voordracht.

''
©Foto Toon

Ianka Fleerackers 

Ianka Fleerackers trakteerde gisteren ook onze jongste bezoekers op twee interactieve voorleesmomenten.

''
''
''
©Foto Toon

Gesprek tussen: Dirk de Wachter, Griet Op de Beeck met Anna Luyten


We startten het verlengde weekend hier op het Kunstenfestival met een zeer boeiend gesprek tussen Dirk de Wachter en Griet Op de Beeck met Anna Luyten als moderator. 

''
'' 
©Foto Toon 

Vandaag in De Standaard! 

Voor wie nog twijfelt over welke dag hij/zij het komende LANG weekend naar het Kunstenfestival zou komen: een overzicht van de evenementen van dit weekend (en van de rest van het Kunstenfestival) kan u vandaag vinden in De Standaard.

'' 

Peter Holvoet-Hanssen

Bezoekers van het Kunstenfestival werden zaterdag 9 augustus getrakteerd op een boeiende voordracht door Peter Holvoet-Hanssen.


''
''
©Foto Toon

Lut Caenen en Didier François

Tegen alle weersvoorspellingen in sloten we vorige zondag in Watou een overwegend droge en best zonnige dag af met een voorstelling rond Fernando Pessoa door Lut Caenen en Didier François.

''
''
©Foto Toon

De Muur: Peter Holvoet-Hanssen & Korneel Detailleur

Op het Kunstenfestival begint een nieuwe week met de geur van een pas geschilderde muur. Toon Delanote en Charlotte Peys zijn zonet aan de slag gegaan. Zij zorgen voor de illustratie bij het werk van Gie Bogaert. Maar vooraleer u dat eindresultaat kan komen bewonderen, kan u hier nog even nagenieten van het prachtige werk van Korneel Detailleur en Peter Holvoet-Hanssen.

''
''
''
''
''

De Muur: Maud Vanhauwaert & Klaas Verplancke

De Muur van Klaas en Maud is niet meer. Wel kan u nog nagenieten bij deze foto's. Ondertussen gaan Peter Holvoet-Hanssen en Korneel Detailleur aan de slag. Hun eindresultaat kan u vanaf zaterdag zien in Watou.

''

''

''
''
''
''
''


Publieksdag Fevlado

Wie op zondag 3 augustus een bezoek bracht aan Kunstenfestival Watou kon in de Parochiezaal ook terecht voor de publieksdag rond 'Niets is bestendig', het resultaat van het sociaal-artistiek project. Fevlado-Diversus vzw zorgde onder meer voor een kunstzinnige basiscursus in Vlaamse Gebarentaal.

''
''
© Foto Toon

Maud Vanhauwaert

Op zondag 3 augustus gaf Maud Vanhauwaert een lezing in Watou. De meeslepende voorstelling werd een combinatie tussen poëzievoordracht en cabaret.

''
''
© Foto Toon

Reinhout Verbeke: Nevenwerking

Op zaterdag 2 augustus gaf Reinout Verbeke twee keer het beste van zichzelf met zijn band Nevenwerking.

''
''
© Foto Toon

BNG

Aan het onthaal gaan wij op zoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Heb jij ook zo'n lijstje met kleine dingetjes die jou gelukkig maken? Dan lezen wij (en onze andere bezoekers) het graag!

BNG
BNG

De festivalshop

Voor wie uitkijkt naar wat klein geluk in een goed boek: onze bookshop is tijdens de festivaldagen open tot 20u en dit nog t.e.m. 31 augustus.

Bookshop
Bookshop

CWRM: pop-up

Ons pop-up atelier op Kunstenfestival Watou draait elke dag op volle toeren.
Dank aan alle nieuwe peters en meters!

CWRM

De Muur: Stijn Vranken en Wide Vercnocke

Het fantastische resultaat op De Muur van de samenwerking tussen Wide Vercnocke en Stijn Vranken kan u helaas nog enkel op foto bewonderen. Ondertussen gaan Maud Vanhauwaert en Klaas Verplancke aan de slag hier in Watou.

''
stijn en wide_demuur
stijn en wide_demuur
stijn en wide_demuur

THEATER BIT

Op zondag 27 juli konden de bezoekers van het Kunstenfestival Watou de voorstelling NIETS door Theater BIT bekijken. Een vader, een zoon, een dochter. Drie mensen, één huis. Hun wereld, samen alleen. De leegte van het verleden. En verder... NIETS

''
''
''
''
© Foto Toon

DE SPREKENDE EZELS

De parochiezaal van Watou werd op zondag 27 juli even een concertzaal bij de start van het optreden van De Sprekende Ezels. Het werd een gezellige en gevarieerde voorstelling.

''
''
''
''
''
''
© Foto Toon


STIJN VRANKEN

Na het harde werk aan 'De Muur' had Stijn Vranken duidelijk nog energie over om op zaterdag 26 juli een lezing te geven.

''
''
© Foto Toon

ZOMERATELIER IN WATOU

Is geluk een geboorterecht? 
Of moet je gewoon geluk hebben? 

Tijdens Kunstenfestival Watou kan je peter of meter worden van een beeldje. De helft van jouw bijdrage wordt doorgestort aan een goed doel dat kinderen helpt die fysiek en/of psychisch lijden ten gevolge van oorlogssituaties. Jouw beeldje zal deel uitmaken van de land art installatie die in 2018 wordt geplaatst in de Palingbeek in Ieper tussen enkele grote kunstwerken van kunstenaar Koen Vanmechelen. Dit project wordt uitgevoerd door vzw Kunst en vzw Combat en kadert in de artistieke herdenking GoneWest van de provincie West-Vlaanderen.

Tijdens het Kunstenfestival Watou is het cwrm-zomeratelier vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van het onthaal. (Huis Lenoir, Watouplein 12)

WELKOM!

''''
''

Charles Ducal

Op de nationale feestdag kon onze dichter des vaderlands niet ontbreken. Tijdens weekendevenement 'Charles Ducal nodigt uit' stonden enkele literaire ontmoetingen op het programma. Een project van VONK & zonen.

charles ducal 1

charles ducal 2

Ianka Fleerackers

Op zondag 20 juli kon u een van de vier voorleesmomenten van Ianka Fleerackers bijwonen. Een weekendevent voor jong en iets minder jong.

Ianka fleerackers_event


Maarten Ingels

Op zaterdag 19 juli las Maarten Inghels twee maal voor uit eigen werk. Eva Mouton tekende live tijdens de voorleessessies. Opnieuw een geslaagd weekendevenement.

Maarten Ingels_event
Maarten Ingels_event 1
Maarten Ingels en eva

De Muur: Carll Cneut en A.L. Snijders

Vorig weekend kon u dit resultaat bewonderen op de muur: werk van illustrator Carll Cneut bij dat van A.L. Snijders. Op dit eigenste moment is de muur terug een blank canvas dat wacht op het volgende duo: Maarten Inghels en Eva Mouton.

 carll cneut + snijders

Deux indécis

Zondag gaf 'Deux indécis' het beste van zichzelf. Een puur programma van Franse chansons over geluk en liefde.

Deux endéci_ event
© Foto Toon

ZKV

Zondagmiddag ging Anna Luyten in gesprek met A.L. Snijders en Annelies Verbeke over het (zeer) korte verhaal.

ZKV- event
© foto Toon

Voorleessessie A.L. Snijders

Zondag las A.L. Snijders voor uit zijn boek 'De hartslag van de aarde'. Hij werd hierbij begeleid door pianist Marcel Worms. 

Snijders Event 1
Snijders Event 2 - Marcel worms
© foto Toon

Lara Taveirne

Op vrijdag 11 juli las Lara Taveirne voor uit haar debuutroman 'De kinderen van Calais'. Ze werd hierbij begeleid door gitarist Maarten Vandewalle. Van grijze lucht en motregen geen spoor in Café Oud Gemeentehuis!

Lara voorstelling 2
© foto Toon

Performance Lulu Cuyvers

Op zondag 6 juli konden de bezoekers van Kunstenfestival doorlopend de indrukwekkende performance van Luly Cuyvers bekijken in de Graanschuur.

lulu cuyvers_performance
© foto Toon

Lezing Bernard Dewulf

Op zaterdag 6 juli gaf schrijver Bernard Dewulf in Café Oud Gemeentehuis de eerste lezing van deze editie van het Kunstenfestival.

bernard dewulf
© foto Toon

De Muur

Tijdens het openingsweekend van 5 en 6 juli konden de bezoekers van het Kunstenfestival het eindresultaat van ons eerste ‘Muur-duo’ bewonderen. Laura de Coninck maakte een krachtige illustratie bij een tekst van Bernard Dewulf.

bernard + laura

Opening

Zaterdag 5 juli bezweken ook wij voor de voetbalgekte. We vervroegden onze officiële opening van 18u naar 17u. Na de speechen van intendant Jan Moeyaert en burgemeester Christof Dejaegher werd het nomadisch vaderland Broosistan plechtig geïnstalleerd.

Tijdens de receptie die daarna volgde, konden de aanwezigen de voetbalwedstrijd België – Argentinië volgen op een groot scherm.

''

''

''

''

''

''

Persconferentie

Op woensdag 2 juli stelden we in de parochiezaal van Watou de 34e editie van het Kunstenfestival Watou voor aan de pers.

''


development by DigitalMind