Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

 

''

 

Ook dit jaar zorgde poëzie curator Willy Tibergien voor een mooie selectie gedichten bij de selectie beeldende werken. Bewust werd er ingezet op het selecteren van jong talent.

Daarnaast plaatsen we dit jaar ook in de eregalerij in de schijnwerpers. En welke dichter beter te eren tijdens een editie over saudade dan de rusteloze Portugees Fernando Pessoa? 

Op de luisterpodia langsheen het parcours zijn dit jaar melancholische klanken en Portugese woorden te horen, gezongen door dé hedendaagse fado-zangeres Cristina Branco.

De afgelopen edities van Kunstenfestival Watou groeide er ook gestaag een nieuwe poëtische lijn in het dorp. Ook dit jaar selecteerde poëziecurator Willy Tibergien gedichten van gevestigde waarden in het Nederlandstalig poëzielandschap om hen een permanente plaats te geven in Watou. Aan het werk van Eddy van Vliet, Paul Snoek, Remco Campert, Hugues C. Pernath, Jean-Claude Pirotte, Leo Vroman, Miriam Van hee, Stefan Hertmans, Gerrit Kouwenaar en Marc Insingel, Leonard Nolens, Christine D’Haen, Joost Zwagerman, Jotie T’Hooft, Charles Ducal en Luuk Gruwez, Anna Enquist, Eva Gerlach en Frans Deschoemaeker wordt dit jaar werk van Eriek Verpale, Menno Wigman en Herman De Coninck toegevoegd.

 

 


development by DigitalMind