Kunstenfestival Watou 2011 - Tussen taal en beeld verzamelde verhalen #3 09.07.2011 - 11.09.2011

'' '' 

'' '' ''
Foto's van Bart Lafa, gastfotograaf bij Poëziebordeel

Poëziebordeel - Het eenzame hartenhotel

 

Het Poëziebordeel plaatst dichters, of beter gezegd, hun stoute alter ego’s, in het interieur van een bordeel en presenteert hen als courtisanes van het woord. Intussen vermaakt een bohemien volkje van artiesten de wachtende klanten. Kortom: poëzie gedrenkt in een wellustige avond.

Voor onze editie op het Kunstenfestival Watou met hun centrale thema 'Alleenigheid' openen wij een poëtisch Eenzamehartenhotel en bieden er 'alleenige' harten soelaas in ons warme bordeel. Kom, vlei u tegen ons aan. We brengen acht dichters mee: tedere, stoute charmeurs van lichte zeden, die in privé-lezingen hun meest intieme delen –woorden- bloot geven. Er zullen intieme spielereien zijn voor uw ziel. Alles om de ondraaglijke lichtheid van het bestaan te eren.
We gaan spelen. Frivool en melancholisch teder. En rauw, dat ook. Met uw hart, uw herinneringen en het heerlijk diertje dat in uw lichaam huist. We gaan u prikkelen en u doen onthaasten tegelijk. We rekken uw geest. Zodat u blinkend en blozend naar huis gaat, en de eenzaamheid allang vergeten bent. 

Poëziebordeel is gewaagd, suggestief en plezierig. Wanneer is de laatste keer dat u zo sprak over poëzie?


development by DigitalMind